Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Senaste nytt

Alla nyheter

Den 10 oktober hålls Regional konferens för klinisk forskning i Göteborg. Konferensen är en mötesplats för att stärka samverkan och infrastruktur för klinisk forskning inom Västra sjukvårdsregionen.

Onsdag 6 november är det dags för konferensen Registerforskning 2019. Sverige har fantastiska förutsättningar för registerbaserad forskning. Men klarar dagens system och metoder att möta morgondagens utmaningar?

Socialstyrelsen har beslutat att hälso- och sjukvården även bör erbjuda screening för svår kombinerad immunbrist (SCID). Idag screenas 24 medfödda sjukdomar i PKU provet.

Ta del av nationella nyheter inom biobankning. Biobank Sveriges senaste nyhetsbrev är ute nu! Vi på Biobank Väst är en del av den nationella samverkan Biobank Sverige.

För dig som forskar och behöver veta hur man får tillgång till biobanksprov finns nu en uppdaterad instruktion tillgänglig på Biobank Sveriges webbplats.

Onsdag 24 april kl. 13:00-14:30 finns möjligheten att ta del av nyheter inom biobanksområdet och få kunskap om hantering av biobanksprov, pågående forskningsprojekt och harmonisering av analyser inom Västra Götalandsregionen.

Nationell Biobankskonferens 2019 pågår under två dagar, 26-27 mars, på temat Biobank Sverige – från idé till verklighet. Vi på Biobank Väst är lokal värd för konferensen som arrangeras av Biobank Sverige.

Nu är anmälan öppen till kursen Biobankning för klinisk forskning på 7,5 hp vid Göteborgs universitet! Kursen är en fristående kurs på avancerad nivå under hösten 2019 som arrangeras av oss på Biobank Väst.

Välkommen till biobankvast.se! Biobank Väst är Västra Götalandsregionens biobank.

Nu finns den svenska versionen av ISO-standarden för biobanker här. Den nya standarden gör att man kommer att kunna jämföra olika forskningsresultat med bättre kvalitet och större säkerhet när det finns ett standardiserat sätt att sköta biobankningen av provmaterialet.

Senast uppdaterad: 2019-02-21 16:46