Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Biobank Väst erbjuder DNA-extraktion från blod

I en förfrågan till våra kunder fick vi svaret att flertalet var intresserade av tjänsten DNA-extraktion. Efter många tester och utvärderingar av olika system för extraktion erbjuder vi nu tjänsten till forskningsstudier.

-Vi har sett en efterfrågan för smidig och kostnadseffektiv DNA-extraktion från våra kunder som sparat blod hos oss för genetiska analyser och är väldigt glada att nu kunna erbjuda det. Vi har satt upp en automatiserad process för att göra den så säker och standardiserad som möjligt samtidigt som den ger hög kvalitet på extraherat DNA, säger Kristina Lind, funktionsledare laborativ verksamhet Biobank Väst.

I nuläget utför vi extraktion från helblod (500 µl, 1,3 ml och 4 ml) samt från buffy coat. I DNA-extraktionen ingår koncentrationsbestämning med spektrofotometer. Vi utför även, om önskemål finns; alikvotering av eventuella blodrester för fortsatt förvaring, normalisering till bestämd koncentration samt dispensering till utvalt format.

-Vi erbjuder DNA-extraktion främst till forskningsstudier i Västra Götaland. Men har vi möjlighet så tackar vi ja till förfrågningar från studier även utanför vår egen region, säger Linda Paulson enhetschef Biobank Väst.

Kvaliteten på vår DNA-extraktion kontrolleras kontinuerligt genom att vi deltar i "Biorepository Proficiency Testing Program. DNA Extraction from Whole Blood Round 1". I den senaste testningen fick vår DNA-extraktion reslutatet "Very satisfactory". Ta del av reslutatet >>

Är du intresserad av tjänsten DNA-extraktion, kontakta oss via biobankvast@vgregion.se.


Senast uppdaterad: 2022-09-30 16:06