Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Provsamlingar

Prov i biobanker är betydande för den medicinska forskningen. Forskning på biobanksprov bidrar bland annat till ökad kunskap om hur sjukdomar uppkommer och kan förebyggas samt till förbättrad diagnostik, behandling och överlevnad vid sjukdom.

Samling prov

Provsamlingar Väst

I Provsamlingar Väst finns provsamlingar insamlade för ändamålet forskning registrerade i Biobank Väst. Här kan du som vill forska på biobanksprov söka fram relevanta prov just för din forskning. Listan med provsamlingar är också tänkt att stimulera till forskningssamarbeten.

corona

Provsamlingar COVID-19 Data Portal Sweden

Nu finns provsamlingar publicerade i COVID-19 Data Portal Sweden. Det nationella provsamlingsregistret innehåller information om biobanker samt provsamlingar med prov relaterade till covid-19. Registret syftar till att underlätta forskningen om covid-19 och stimulera till forskningssamarbeten.

Senast uppdaterad: 2021-03-16 13:57