Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Provsamlingar

Prov i biobanker är betydande för den medicinska forskningen. Forskning på biobanksprov bidrar bland annat till ökad kunskap om hur sjukdomar uppkommer och kan förebyggas samt till förbättrad diagnostik, behandling och överlevnad vid sjukdom.

Samling prov

Provsamlingar Väst

I Provsamlingar Väst finns provsamlingar insamlade för ändamålet forskning registrerade i Biobank Väst. Här kan du som vill forska på biobanksprov söka fram relevanta prov just för din forskning. Listan med provsamlingar är också tänkt att stimulera till forskningssamarbeten.

corona

Provsamlingar COVID-19 Data Portal Sweden

Nu finns provsamlingar publicerade i COVID-19 Data Portal Sweden. Det nationella provsamlingsregistret innehåller information om biobanker samt provsamlingar med prov relaterade till covid-19. Registret syftar till att underlätta forskningen om covid-19 och stimulera till forskningssamarbeten.

kohorter med provsamlingar

Kohorter med provsamlingar

I en digital broschyr synliggörs kohorter med provsamlingar för att underlätta för forskare att hitta potentiella och värdefulla samarbeten. Broschyren är framtagen av Biobank Sverige i dialog med 15 medicinska forskningsprojekt som låter andra forskare använda blodprov eller analysresultat.


Senast uppdaterad: 2022-04-29 16:50