Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

DNA - extraktion från blod

dna

Biobank Väst erbjuder DNA-extraktion från blod till forskningsstudier.

Vi utför extraktion från helblod (500 µl, 1,3 ml och 4 ml) samt från buffy coat. I DNA-extraktionen ingår koncentrationsbestämning med spektrofotometer. Vi utför även, om önskemål finns; alikvotering av eventuella blodrester för fortsatt förvaring, normalisering till bestämd koncentration samt dispensering till utvalt format.

Processen är automatiserad för att göra den så säker och standardiserad som möjligt samtidigt som den ger hög kvalitet på extraherat DNA.

Kvaliteten på vår DNA-extraktion kontrolleras kontinuerligt genom att vi deltar i "Biorepository Proficiency Testing Program. DNA Extraction from Whole Blood". I den senaste testningen fick vår DNA-extraktion reslutatet "Very satisfactory". Ta del av reslutatet.

Även vår metod för att koncentrations- och renhetsbestämma DNA har testats i ett Biorepository Proficiency Testing Program och fått resultatet ”Very satisfactory”. Ta del av resultatet. 

Läs mer om vår tjänst i artikeln publicerad av Göteborgs Universitet den 20 april 2022. 

Biobank Väst

Kontakta oss för mer information.

Senast uppdaterad: 2023-04-06 08:25