Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Frysar med flytande kväve

Frys med flytande kväve

I Biobank Västs frysar med flytande kväve är temperaturen -190 °C. Frysarna är placerade i Biobank Västs lokaler på Sahlgrenska sjukhuset/Guldhedsgatan och har en automatisk och övervakad försörjning av flytande kväve.

För forskare och annan personal anställd vid Göteborgs Universitet och Västra Götalandsregionen finns möjligheten att hyra en hel frys eller ett helt rack i en frys. Det går enbart att förvara CB2-lådor (kryolådor 13x13x5 cm) i racken. Varje rackplats kan innehålla 14 stycken CB2-lådor. I varje frys finns 26 stycken rack.

Om önskemål finns kan hyresgästen få regelbundna loggar av temperaturen i frysen via systemet Boomerang. Vi på Biobank Väst erbjuder också tillgång till webbapplikationen FreezerPro som är ett enkelt verktyg för hyresgäster att hålla reda på prov och rack.

Innan behörighet lämnas ut tecknas en överenskommelse mellan hyresgästen och Biobank Väst. Överenskommelsen kan som kortast skrivas på 1 år och gäller som längst i 5 år. Efter 5 år måste en ny överenskommelse skrivas. De av hyresgästen utsedda användare ska dessutom ha gått en utbildning i säkerhet hos Biobank Väst innan tillträde till lokalen och frysen tilldelas.

Om du är intresserad av att hyra frys eller plats i frys med flytande kväve kontakta Biobank Västs funktionsbrevlåda biobankvast@vgregion.se

 


Senast uppdaterad: 2024-07-01 11:19