Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu är Nationell Biobankskonferens 2019 igång på Svenska Mässan i Göteborg

Nationell Biobankskonferens 2019 pågår under två dagar, 26-27 mars, på temat Biobank Sverige – från idé till verklighet. Vi på Biobank Väst är lokal värd för konferensen som arrangeras av Biobank Sverige.

Biobank Sverige är ett samarbete mellan hälso- och sjukvård, akademi, näringsliv och patientorganisationer. Samarbetet syftar till att bygga en gemensam nationell biobanksinfrastruktur som stärker klinisk forskning och bidrar till god diagnostik, vård och behandling för patienter.

Under konferensdagarna dagarna diskuterar vi den nya nationella biobanksinfrastrukturen. Var står vi idag och hur arbetar vi vidare med vår samverkansmodell? Idag är alla landets regioner, universitet med medicinsk fakultet samt delar av näringslivet och patientorganisationer anslutna till en huvudöverenskommelse om ett samarbete inom biobanksområdet.

- Genom ett gott samarbetsklimat blir Sverige ett attraktivt och konkurrenskraftigt forskningslandskap. Tillsammans kan vi hitta lösningar på komplicerade frågor och utmaningar och på så vis driva utvecklingen framåt, säger Sonja Eaker Fält, ordf. i beredningsgruppen Biobank Sverige.

På programmet under konferensdagarna lyfts också digitalisering och de senaste innovationerna inom biobankning. Vi berättar om anpassningar i biobankslagen och diskuterar hur vi ökar värdet av våra biobanksprov och kohorter samt ger goda exempel på hur biobanksprov kan användas i forskning.

Pressmeddelande inför konferensen
I samband med konferensen skickades ett pressmeddelande ut via Sahlgrenska Universitetssjukhus. Ta del av pressmeddelandet här.

#nationellbiobankskonferens och sociala medier
På hashtag #nationellbiobankskonferens kan du ta del av uppdateringar om konferensen i sociala medier. Du kan också följa med i vad som händer på konferensen på Biobank Sveriges konton på Twitter och LinkedIn. Här finns programmet för konferensdagarna: www.biobanksverige.se/nationellbiobankskonferens/program/


Senast uppdaterad: 2019-03-26 15:51