Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samtyckesbegränsning - Nej-talonger

Nej-talongen används om du vill begränsa hur ditt prov får användas eller återta samtycke för det sparade provet eller inte samtycker till att tagna prov sparas. Nej-talonger på svenska och andra språk hämtas från Biobank Sverige.

Nej-talongen skickas till den samverkansregion där det aktuella provet har tagits. Inom Västra Götalandsregionen skickas Nej-talongen i första hand till den klinik där proven har tagits. Kliniken skickar vidare Nej-talongen till det laboratorium som analyserar proven.

Om du vill skicka in en nej-talong i efterhand, skickas den till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Regional biobankssamordnare, Biobank Väst, 413 45 Göteborg.

Nej-talonger som gäller PKU-prov sparade i PKU-biobanken skickas till Regionalt Biobankscentrum, Box 22550, 104 22 Stockholm.


Senast uppdaterad: 2021-11-02 13:58